top of page
  • Writer's pictureSuzan

Een goede voetcrème is goud waard!

Updated: May 25


Ruwe voeten, het komt vaak voor maar het is tegenwoordig

echt niet meer nodig.

Oké, de één heeft wat meer aanleg om schuurpapier te ontwikkelen dan de ander, maar toch kan ieder van ons een zacht velletje krijgen.


“Smeer hier uw voeten ‘s avonds mee in en

‘s ochtends zijn uw voeten zo zacht als een babyvelletje”

Als je ooit eens bij een pedicure bent geweest, dan heb je dat zinnetje waarschijnlijk al eens gehoord.


Maar klopt dat ook? En waarom is een voetcrème zo belangrijk? Of is dat alleen nodig wanneer je droge voeten hebt? Trust me on this one… Een goede voetcrème is goud waard!


HYDRATATIE

Zoals de meeste cosmetica zorgen crèmes voor hydratatie van de huid, voetcrèmes zijn daarop geen uitzondering. Glycerine is daar een gekend ingrediënt van dat de huid een hydraboost gaat geven én vochtverlies tegen gaat.

Bevat jouw voetcrème daarboven nog Cera Alba, dan zit je helemaal goed!

Cera Alba werkt als natuurlijke vochtinbrenger om verschillende huidlagen goed te hydrateren en zorgt ervoor dat wondjes en kloven sneller helen.

EELT

Eelt ontstaat door druk en wrijving. Het is een beschermlaagje dat je huid gaat aanmaken op de plaatsen waar het nodig is.

Of beter, waar onze huid denkt dat het nodig is…


Een beetje eelt is niet erg (in tegendeel, het is zelfs goed voor de huid) maar als het te veel wordt gaat het pijnlijk worden en kunnen er eventueel kloven ontstaan.


Een goede voetcrème geeft de nodige hydratatie aan de voeten en daarbij krijg je nog eens een elegantere look voor in je sandaaltjes tegen de tijd dat het beter weer wordt. Zeg niet dat je je niet tijdig kan voorbereiden hé?


KLOVEN

Zoals ik daarnet al had vermeld: voetcrème voorkomt kloven, maar wat zijn kloven eigenlijk?

Je kan het vergelijken met een “kloof” of “ravijn” in de natuur. Vaak zien we dat er kloven ontstaan wanneer er overmatige eelt aanwezig is. Dan is de huid zo dik en stug, dat deze letterlijk open barst.

De oorzaak daarvan is dat de huid gedehydrateerd is en geen vocht kan vasthouden. Kloven kunnen zeer pijnlijk zijn in een later stadium, of zelfs bloeden.


Om dit te verhelpen is een crème uiteraard niet voldoende. De kloven moeten eerst door middel van een scalpel door jouw pedicure (ik dus :)) worden weggesneden. No worries, daar voel je niets van!


En dan begint het echte werk of beter “huiswerk”. Smeren, smeren en nog eens smeren. Je wil echt niet dat die lastige kloven terug komen. Een goede voetcrème gaat de huid immers stimuleren om meer vocht vast te houden en terug voldoende hydratatie te geven.


THIS IS SILK.

What’s in a name! Wat een topper van formaat, deze voetcrème.

Naast het vertrouwde gamma is er een nieuwe lijn bijgekomen. Eentje dat een echte all-rounder is.


This is Silk. bevat alles wat je nodig hebt van een goede voetcrème voor dagelijks gebruik. Deze werkt bovendien ook preventief tegen alle bekende ongemakken.

  • De 25% urea biedt een intensieve verzorging van droge voeten. Jouw ultieme bondgenoot voor droge, gebarsten en ruwe hielen.

  • Cera Alba als vochtinbrenger om verschillende huidlagen goed te hydrateren en zorgt ervoor dat wondjes en kloven sneller helen. Dat had je al gelezen hé? Deze kan je hier alvast af vinken.

  • Vitamine E voor extra voeding en glycerine om vochtverlies tegen te gaan. Bovendien laat deze voetcrème geen vet laagje na.

  • Volledig veilig voor iedereen! Want deze is dermatologisch getest en uiterst geschikt voor diabetici.


En die geur… jeetje! Ik kan er blijven aan snuffelen! Aan mijn handen hè, nadat ik mijn voeten heb ingesmeerd. Hoe raar zou het zijn dat ik aan mijn voeten snuffel? Of aan de voeten van de klanten! Neenee, ik zag het jullie al denken.


This is Silk. heeft een subtiel parfum van pioenen, damascusroos, abrikoos en citrus én is 60% van natuurlijke oorsprong.


De geur komt me niet onbekend voor en blijft ook echt hangen. Pioenrozen staan bekend om hun ontstekingsremmende en antioxidant eigenschappen, waardoor ze een populaire ingrediënt zijn in huidverzorgingsproducten. Deze bloemen bevatten stoffen die de huid kunnen kalmeren en hydrateren, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met een gevoelige of droge huid. Daarnaast kunnen pioenrozen helpen bij het verminderen van roodheid en het verbeteren van de algehele uitstraling van de huid.


Geweldig hé, zo een krachtige bloem!


GETEST

Ik testte reeds vele voetcrèmes en het is altijd wel wat. Een mega vettige laag die niet intrekt, iets dat meteen als een spons weg floept, of een crème die – excuses – echt stinkt!

Soms hoor ik in de praktijk “nu heb ik een goede crème, die blijft er echt op liggen, zo een goede vette laag”.

Oké, dat is dus niet wat je wil. Niet alleen omdat je dan kan schaatsen in je eigen huis. Maar ook omdat dergelijke crèmes gewoon niets doen. Als ze niet intrekken, hoe kunnen ze dan een werking hebben?

Maar deze is wel écht een schot in de roos. Zorg er voor dat je deze in huis hebt.Je voeten zullen je dankbaar zijn want een goede voetcrème is goud waard!
Comments


bottom of page