top of page
  • Writer's pictureSuzan

Het verschil tussen gellak en gelnagels

Het verschil tussen gellak en gelnagels is een veel besproken onderwerp. Voor velen lijken deze 2 een immens groot verschil te hebben, maar is dat echt zo?

Als je jezelf weleens hebt afgevraagd wat nu eigenlijk het verschil is tussen gellak en gelnagels dan is dit de blogpost voor jou!


EEN SPRONG TERUG IN DE TIJD

Acrylnagels hebben de meesten al wel van gehoord. En daar kan je ook de oorsprong vinden van de kunstnagels.


Eind jaren '70 werden acrylnagels ontdekt en geïntroduceerd aan de wereld. Omdat de acrylnagels in die tijd nog gloednieuw waren, kan je je voorstellen dat er dus nog niet heel veel kennis over was.

De acryl voor acrylnagels zijn een mengeling van 2 componenten, een monomeer en een polymeer. Wanneer deze vloeistof en poeder samenkomen wordt dit keihard en vormt dit een acrylaat. Als klant zijnde is het niet gevaarlijk wanneer je de vloeistof aanraakt omdat dit maar eens in de 3-4 weken voorkomt. Het is een ander verhaal wanneer jij fulltime in aanraking komt met deze chemicaliën, dan bestaat er een grote kans dat je een allergie ontwikkelt. Wat op een bepaald moment bij velen effectief gebeurde.


Daardoor moesten ze op zoek gaan naar iets nieuws. En zo zijn uiteindelijk de gelnagels ontstaan.

Een potje gel waar je meteen alles mee kan doen! De gel dien je uit te harden onder een UV- of

UV LED-lamp. Gel heeft een minimaal risico op contactallergieën.

Voor de fans die graag meteen van kort naar lange nagels gaan is dit hét product.


In de salon werk ik graag met Liquid Builder Gel en Color Builder Gel. De LBG en de CBG zijn hetzelfde qua stevigheid. Het enige verschil is dat de LBG sneller levelt zoals een basecoat.

Wanneer men vroeger zwoer bij de sterkte van acrylnagels, overtreft de sterkte van deze gel alle verwachtingen!

 



GELLAK

Gellak staat bekend om zijn subtiliteit, gemak en slanke nagels. Ideaal voor iemand die een kleur wil op de natuurlijke nagel zonder verlenging.

In veel salons wordt er enkel een laag basecoat aangebracht en daarna 2 lagen kleur. Wanneer je natuurlijke nagel oneffenheden vertoont of flexibel is, geeft dit al snel problemen.


In mijn salon daarentegen heb ik zodanig gezocht en getest om zo bij hét ideale product uit te komen: de rubbercorrector. Onder elke set gellak zet ik een laag rubbercorrector. Deze rubbercorrector wordt gezet met een kleine bolling dat de nagels extra flexibiliteit en stevigheid geeft.


Een heerlijk product voor klanten die wat extra versteviging nodig hebben voor hun nagels. Daarnaast corrigeert en pincht dit product de nagels om zo een elegante en slanke nagel te creëren.


Een wonder product waardoor jouw nagels met gellak lang mooi blijven en stevig blijven zitten. Sterker nog, ze blijven even lang mooi als gelnagels zelf! Dus met mijn gellak ben je zeker van 3 weken prachtig resultaat zonder dat deze los komen of af brokkelen.


WAAR ZIT DAN NOG HET VERSCHIL MET GEL? 

Het grote verschil is dat je met rubbercorrector niet kan verlengen terwijl je dat met gel wel kan doen.

Beide producten worden daarom voor verschillende doeleinden ingezet.


Heb je van nature stevige nagels, wil je ze relatief kort houden? Dan is gellak een uitstekende keuze.

Echter, zijn jouw nagels erg flexibel of breken/scheuren ze snel? Dan is gellak niet geschikt en stap je beter over naar gelnagels.

 



MEEST GESTELDE VRAGEN

Om je nog een beter beeld te geven dat kunstnagels -in tegenstelling tot wat sommige mensen denken- echt niet slecht zijn voor onze nagels, vind je hieronder enkele van de meest gestelde vragen die ik vaak te horen krijg.

  1. Gelnagels beschadigen je nagels permanent.

Fake news!

Spijtig genoeg denken veel mensen nog steeds dat het waar is.

De functie van onze nagels is enkel en alleen de te vingertop beschermen tegen stoten etc. Als je daarop product gaat aanbrengen, wordt er een impuls gestuurd naar onze matrix (het punt waar de nagel ontstaat) dat er reeds een “laagje” zit op de natuurlijke nagel die de functie overneemt. De matrix krijgt dan een signaal om minder keratine (= waar de nagel uit opgebouwd is) te produceren. Hierdoor zal de natuurlijke nagel iets dunner worden. Wat op zich geen kwaad kan want de functie blijft vervuld.

Stel dat je volledig stopt met kunstnagels dan moet de matrix weer meer keratine gaan aanmaken. Na het verwijderen van het product gaat er opnieuw een signaal worden gestuurd naar de matrix om de productie van keratine weer op te drijven. Als je weet dat een vingernagel gemiddeld 3,5 mm groeit per maand, dan duurt het ongeveer 4 tot 6 maanden eer de volledige nagel terug verstevigd is met die extra keratine. Ahja, de nagel groeit immers van achter naar voor.

Er zit dus niets schadelijk in de samenstelling van de producten die onze nagels kapot maken. Het is gewoon een reactie van ons lichaam dat de nagel iets dunner maakt, that’s it!

  1. Gellak is beter dan gelnagels

Zoals je al kon lezen is dat een fabeltje, althans vandaag de dag toch.

Gellak en gel zijn zo geëvolueerd dat er amper nog verschil is.

De samenstelling van de producten zijn niet schadelijk voor de nagels en geven beide flexibiliteit en stevigheid

  1. Je moet een pauze nemen tussen je gelnagels

Dit is iets wat heel veel mensen, ten onrechte, denken.

Je moet af en toe een pauze nemen zodat je nagels kunnen ademen’

Ik vraag dan altijd in de praktijk of je de nagel al hebt zien bewegen wanneer deze naar adem hapt. Nee, nagels zijn een dode materie. Ze bestaan enkel uit keratine of hoornstof. Ze ademen niet en hebben geen enkele toevoer nodig van zuurstof of wat dan ook. Dit geldt overigens ook voor jouw haar. Dit bestaat uit dezelfde bouwstof: keratine. Haar kun je dus niet voeden met een haarmasker. Iets wat dood is heeft geen vitamientjes nodig.


Wanneer je naar een professioneel salon gaat -wees welkom dus- hoef je je geen zorgen te maken dat je nagels beschadigd worden.

Ik ben getraind in het correct behandelen van nagels en nagelplaat.


EXTRTA WEETJE

Wist je dat je van jouw slechte nagelbijtgewoonte af kan komen met kunstnagels?

Jawel je leest het goed! Als je ervan af wil geraken dan zijn kunstnagels dé manier om het te doen. Meerbepaald onze BIAB (Builder In A Bottle).

BIAB is een product dat prat gaat op een naturelle look.

Eerst bereid ik de nagelplaat goed voor en verwijder alle onnodige velletjes.

Dan wordt de nagel licht opgebouwd met BIAB.

Daarna moet je de eerstkomende behandelingen om de 2 weken terugkomen zodat je nagels mooi kunnen volgroeien. Daarna volstaat een bezoek om de 3 à 4 weken, afhankelijk van hoe snel jouw nagels groeien.


Wat hebben we vandaag geleerd?

Kunstnagels zijn niet schadelijk voor de nagels.

Gelnagels kunnen jou helpen van het nagelbijten af te komen.

Heb jij nog vragen of kom je graag langs voor een behandeling? Contacteer mij vrijblijvend (bij voorkeur via WhatsApp) via 06 1360 6256.


5 views0 comments
bottom of page